Free България използва Wordpress

Какво е Wordpress?

Wordpress е цяло произведение на изкуството в областта на блог системите. Лесен за инсталация и използване, той може освен за блогове да се използва и за големи и сериозни сайтове. Освен че е много стилен и спазва стриктно уеб стандартите, Wordpress е и преведен на български.

Най-голямото предимство на Wordpress обаче е огромното разнообразие от теми (дизайни) и плъгини (разширения), които можем да използваме съвсем безплатно. Да, забравихме да кажем и че Wordpress е напълно безплатен, с отворен код е и е лицензиран под GPL. Това ни позволява да превърнем скромния си блог в почти всичко, което въображението ни пожелае.

За разработчици Wordpress също е много удобен и със своята ясна структура на PHP файловете и кода в тях, дава възможност за всякакви промени и хакове, ако въобще се намери нещо, за което няма написани плъгини. Дори относително незапознатите с PHP програмирането не е трудно да редактират части от кода на системата, още повече, че са улеснени от многогобройните статии по темата и от превъзходната документация, където е описано всичко от инсталацията до най-сложните тънкости.

Wordpress като цяло не натоварва много сървърите на които е разположен. Ако го натоварим с много плъгини обаче, това може да се превърне в проблем и тогава има различни начини да се подобри положението, от които най-ефективно е кеширането.

Wordpress е най-добрият CMS от гледна точка на оптимизацията за търсачки - високото класиране на сайта и страниците му в Google, поради което е предпочитан от много хора за seo оптимизиране на сайт. По тази причина и отборът на Free България, който участва в SEO състезанието с ключова дума “ипотпал” (обратно на лаптопи) използва именно Wordpress за своя seo дневник. Добрият резултат, постигнат в състезанието, още веднъж доказа, че Wordpress е номер едно за оптимизацията на сайт.

Comments are closed.

2019 Awared Web Development the best Web Design Company Egypt Malafaat Advertising Co. Order today the best Web Development Solutions in Egypt