Plugins

Разширенията и допълненията към Wordpress системата се наричат plugins (плъгини). Съществуват хиляди Wordpress plugins, които правят най-различни допълнения и подобрения към нашия блог или сайт.

Тази страничка сигурно ви изглежда съвсем лека и ще кажете, че не сме използвали никакви plugins. Обаче всъщност са използвани разширения за подреждане на линковете, подобряване на оптимизацията и за водене на статистика. Даже и използван още един плъгин, който да включва автоматично другите, за да не се занимаваме и с това…

Почти няма нещо, за което да няма написан Wordpress plugin. Ето и най-грубо изброяване на различните неща, които плъгините правят - Вмъкване на снимки, видео, игрички и всевъзможни неща от разни сайтове, подобряване на всички възможни дреболии, на админ панела, на коментарите и хранилките, статистики, бутони на различни сайтове… нямат край.

Wordpress е във всеки смисъл на думата Мултифункционален. И все пак имайте предвид, че плъгините често си правят свои таблици в базата, генерират много заявки и товарят, най-вече процесора на сървъра. Затова ако ви трябва някаква съвсем проста функционална промяна по вашия сайт/блог, помислете дали вместо да настройвате някой сложен плъгин да ви върши проста работа, не можете да напишете няколко реда PHP код по файловете, които да свършат работата.

Ето и някои много полезни според нас plugins:

  • Akismet - спира почти целия спам в коментарите
  • Platinum SEO - Дава възможност да нагласим перфектната оптимизация за сайт/блог
  • Admin management Xtended - много приятно ускорява работата в админ панела с AJAX бутончета

Comments are closed.

2019 Awared Web Development the best Web Design Company Egypt Malafaat Advertising Co. Order today the best Web Development Solutions in Egypt